ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Польщі виправдовуються через вугілля з Донбасу

У Польщі виправдовуються через вугілля з Донбасу

У Польщі запевняють, що ні державні, ні приватні компанії в енергетичній сфері Польщі не купують вугілля, видобуте на окупованому Донбасі.

У Польщі спростували підтримку російської агресії шляхом закупівлі вугілля з Донбасу.

Про це висловився заступник міністра енергетики Польщі Гжегож Тобішовський, передає interia.pl.

Міністр запевнив, що ні державні, ні приватні компанії в енергетичній сфері Польщі не купують вугілля, видобуте на окупованому Донбасі.

“Це дуже специфічне вугілля, високої якості. Воно використовується в Польщі, хочу це особливо підкреслити, тільки окремими приватними підприємствами хімічної галузі. Але підприємства держсектора, польська енергетика або навіть індивідуальні користувачі не використовують це вугілля, оскільки у них навіть немає відповідних печей”, – заявив Тобішовський.

Він також додав, що вугілля йде транзитом до Німеччини, і Польща не має до цього ніякого відношення. Тим самим Тобішовський спростував звинувачення в тому, що Польща, витрачає 3.5 млрд. злотих на покупку сировини, чим підтримує Росію у війні проти України.

Раніше повідомлялось, що Україна імпортує з Білорусії антрацит, який в республіці не виробляють, ймовірно, це вугілля з окупованого Донбасу. 

 
Коментарі (0)