ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Полтаві побудують малу теплоелектростанцію

У Полтаві побудують малу теплоелектростанцію

25 січня відбулося перше у 2018 році засідання архітектурно-містобудівної ради, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури, головний архітектор міста Микола Шевельов.

25 січня відбулося перше у 2018 році засідання архітектурно-містобудівної ради, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури, головний архітектор міста Микола Шевельов.

На порядку денному – розгляд проектів детальних планів територій. Таких цього разу на розсуд комісії було представлено два.

Зокрема, члени ради розглянули проект детального плану територій кварталу обмеженого вулицями Енергетичної та Ковалівської у Затуринському промвузлі. Замовником детального плану територій виступило управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому.

Відповідно до проекту, на вільних від забудови територіях планують розмістити малу теплоелектростанцію, яка буде функціювати завдяки альтернативним джерелам енергії, таким як тріски, насіння, солома та інше.

Під час архітектурно-містобудівної ради розглянули можливість розміщення об’єкту такого типу на зазначених територіях.

Такий передовий, з точки зору енергетики і екології, об’єкт місту потрібен. Враховуючи те, що його розміщення не суперечить чинній містобудівній документації та генеральному плану, будемо вважати, що таке рішення може бути можливим, – зауважив головний архітектор міста Микола Шевельов.

Проект детального плану територій кварталу обмеженого вулицями Енергетичної та Ковалівської у Затуринському промвузлі був рекомендований для подальшої роботи.

Розглянули під час засіданні і проект детального плану територій обмеженої вулицями Великотирновською, Київським шосе та існуючими проїздами. Проектування велося відповідно до рішення сесії міської ради від 24 березня 2017 року. Територія проектування межує з трасою Київ-Харків-Довжанський, вулицями загальноміського значення та кварталами садибної забудови.

Після розгляду та обговорення проекту детального плану територій, рішенням містобудівної ради його було підтримано.

 

 
Коментарі (0)