ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ позичальників не відбиратимуть житло за прострочені кредити у валюті

У позичальників не відбиратимуть житло за прострочені кредити у валюті

Верховна Рада заборонила відбирати майно за прострочені валютні кредити. Відповідне рішення підтримало 290 народних обранців.

Верховна Рада ухвалила в другому читаннні та в цілому проект закону №1610 «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті», що забороняє забирати житло в позичальників за прострочені валютні кредити.

За відповідний законопроект проголосували 290 народних депутатів, при необхідних 226.
 
У законопроекті передбачається:
 
- заборонити стягувати у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу нерухоме житлове майно, що відповідає критеріям, визначеним у цьому Законі;
 
- заборонити примусове виселення мешканців такого житлового майна у будь-якому порядку;
 
- заборонити стягувати у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу інше майно (майнові права), яке відповідно до законодавства або кредитного договору підлягає стягненню з позичальника, зазначеного у цьому Законі, при недостатності коштів, одержаних стягувачем від реалізації (переоцінки) предмета застави (іпотеки).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентаріям запропонували чергову редакцію проекту Закону «Про житлово-комунальні послуги». Цей документ, на думку розробників, допоможе підвищити якість надання ЖКП.
 
Коментарі (0)