ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ президента заявили, що зараз дуже важливо почати нову програму з МВФ

У президента заявили, що зараз дуже важливо почати нову програму з МВФ

Радник президента України з питань економіки Олег Устенко під час вебінару з представниками вітчизняного бізнесу в понеділок зазначив, що зараз дуже важливо почати нову програму з МВФ
Радник президента України з питань економіки Олег Устенко під час вебінару з представниками вітчизняного бізнесу в понеділок зазначив, що зараз дуже важливо почати нову програму з Міжнародним валютним фондом.
 
Про це повідомила пресслужба Офісу президента.
 
"Нова програма з МВФ допоможе країні частково покрити дефіцит держбюджету і розблокує можливість виходу на зовнішні ринки запозичення капіталу", - повідомляє прес-служба Офісу президента.
 
За словами радника президента, в умовах світової економічної кризи і карантинних заходів держава опинилася перед необхідністю негайно серйозно переглянути держбюджет, а без цього дефіцит бюджету досяг би 12% ВВП.
 

"Високий відсоток дефіциту в умовах виходу капіталу з країн з ринками, що розвиваються, до яких належить Україна, не підлягає фінансуванню і фондування. Владі вдалося скоротити його, щоб запобігти ризикам стрімкого розкручування інфляції. Завдяки внесеним змінам до бюджету дефіцит буде значно менше", - повідомив радник Олег Устенко. 

 
Коментарі (0)