ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ проекті бюджету-2021 скорочено видатки на субсидії

У проекті бюджету-2021 скорочено видатки на субсидії

Кабінет міністрів заклав в проєкт державного бюджету на 2021 рік видатки на субсидії суму 36,6 млрд грн. Це на 6,9% (на 2,7 млрд грн) менше, ніж у 2020 році (39,3 млрд грн).

Кабінет міністрів заклав в проект державного бюджету на 2021 рік видатки на субсидії суму 36,6 млрд грн. Це на 6,9% (на 2,7 млрд грн) менше, ніж у 2020 році (39,3 млрд грн).

Про це йдеться в проекті держбюджету, оприлюдненому на сайті Верховної ради.

Витрати передбачені за статтею "виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в готівковій формі".

Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що проект бюджету-2021 є реалістичним і збалансованим. Документ ґрунтується на макроекономічному прогнозі, який уряд ухвалив у липні цього року.
 
"По суті це бюджет можливостей для розвитку економіки і підтримки наших громадян і бізнесу в умовах "перезапуску" економіки після удару пандемії коронавірусної хвороби", - сказав глава Мінфіну.

Крім того, уряд схвалив законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України про забезпечення збалансованості".

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2021 року запроваджується превентивна верифікація інформації, яка подається громадянами при зверненні за державною допомогою. Міністерство фінансів створило інформаційно-аналітичну платформу верифікації, яка об'єднує в одному місці інформацію про реципієнта з багатьох джерел.

 
Коментарі (0)