ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Північно-Кримський канал пустили воду

У Північно-Кримський канал пустили воду

На Херсонщині відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал. Однак, як він працюватиме у подальшому, мають вирішувати на державному рівні через складну ситуацію у Криму.

Сьогодні в Херсонській області відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, який традиційно починає поливний сезон і подачу води. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Херсонської ОДА.

В ОДА зазначили, що подальший режим експлуатації каналу повинен вирішуватися на рівні держави, у тому числі необхідно вирішити питання оплати за воду мешканцями Криму.

Нагадаємо, щорічно по Північно-Кримському каналу півострів одержує більше 1 млрд куб. м дніпровської води. У цьому році на зрошення планується направити 678,2 млн куб. м води, на наповнення наливних водосховищ -128 млн куб. м води.

У минулому році пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал на Каховському водосховищі був здійснений в кінці березня.

Довідка: Північно-Кримський канал - іригаційна споруда, побудована в 1961-1971 роках для зрошення полів посушливих районів Криму водами Дніпра.

Перебуває на балансі Державного агентства водних ресурсів України.

 
Коментарі (0)