ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Раді розповіли, як Україна зможе погасити кредити від МВФ

У Раді розповіли, як Україна зможе погасити кредити від МВФ

За словами Гетманцева, Україна повинна отримати кредит від МВФ, щоб вирішити проблему з держборгом

У середньостроковій перспективі Україна зможе відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1 + 1", передає кореспондент РБК-Україна.

Депутат підкреслив, що зараз Україна повинна отримати кредит від МВФ, що допоможе вирішити проблему з держборгом. Також за його словами, Україна поступово зможе зменшити загальний обсяг держборгу.

"Проблема в тому, що ми маємо дуже дорогий державний борг. Третина бюджету йде на виплату заборгованості за держборгом. Проблема навіть не в тому, що він великий, він занадто дорогий для такої країни як наша. Замінюючи дорогий борг на дешевий - в цьому і полягає вирішення проблеми. А також і припинення кредитування від МВФ в середньостроковій перспективі. За 2-3 роки ми вважаємо, що це можливо ", - заявив Гетманцев.

Депутат пояснив, що політика Мінфіну полягає в тому, щоб протягом двох-трьох років поступово перекредітовать дорогі кредити на дешеві.

"Ми говоримо про те, що до 2024 року ми можемо зменшити обсяг державного боргу до 42%. При цьому, за цих умов ми можемо взагалі погасити кредити МВФ і позбутися від цих відносин, які деяким, а можливо і нам, здаються обтяжливими", - заявив Гетманцев.

Відзначимо, що в рамках співпраці з МВФ очікується надання кредитів на 8 млрд доларів. Міністерство фінансів України очікує отримати в 2020 році 3,5 млрд доларів.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Травня 2020 p. 20:57
Чомусь ще на початку незалежності фундатори України вирішили, що держава буде існувати не за рахунок виробництва, а за рахунок зовнішніх запозичень і внутрішніх узаконених шахраювань. Президенти і прем"єри мінялися, а цей неправильнийй курс усі 28 років тримався і тримається, і ніяких ознак покращення не видно.