ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ рамках житлових програм побудували десятки будинків

У рамках житлових програм побудували десятки будинків

Попри складну ситуацію в країні загалом і урізання коштів на державні житлові програми зокрема, в Україні продовжується введення в експлуатацію житлових будинків в рамках державних ініціатив. З початку року їхнє число зросло на більше десятка об'єктів.

У першому кварталі 2014 року в рамках державних житлових програм в Україні введено в експлуатацію 14 житлових об’єктів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«Не дивлячись на кризу, державні житлові програми, які реалізує Держмолодьжитло, продовжують виконуватись. Підтвердженням тому є введення в експлуатацію протягом першого кварталу 2014 року 14 житлових будинків, які будувалися в рамках житлових програм» - зазначив Голова правління Фонду Леонід Рисухін.

За його словами, у щойно введених в експлуатацію будинках загальною площею житла понад 106 тис. кв. м, які збудовано в різних регіонах країни, квартири отримали понад 1,2 тис. родин. Серед новоселів 348 сімей отримали житло у рамках державних житлових програм.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наразі державним житловим ініціативам шукають альтернативу, адже уряд кардинально скоротив фінансування програм пільгового кредитування молоді та доступного житла.

Зокрема, фінансування державної програми доступного житла, за якою громадянам надається держпідтримка у вигляді 30% нормативної вартості житла, повністю скорочено. Фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн грн до рівня 25,9 млн грн. На реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів фінансування зменшено на 230 млн грн до рівня 110,2 млн грн.

 
Коментарі (0)