ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ разі «водяної» кризи Крим переведуть на бутильовану воду

У разі «водяної» кризи Крим переведуть на бутильовану воду

«Влада» анексованого Криму має намір переводити жителів півострова на бутильовану воду, у разі виникнення НС з водозабезпеченням. Планується також будівництво «водного каркасу» на території півострова.

Жителів Криму переводитимуть на бутильовану воду, у разі виникнення надзвичайної ситуації з водопостачанням на півострові. Про це заявив «голова Державного комітету РК з питань водного господарства і меліорації» Ігор Вайль, повідомляють «Новини Криму».                                                  

За словами чиновника, у «Міністерстві ЖКГ» Криму такі заходи вже відпрацьовані.                     

«Якщо буде оголошена надзвичайна ситуація, то іншого шляху немає. Ці заходи відпрацьовані Міністерством ЖКГ Криму разом з федеральними органами. Є чітке розуміння, куди, чого і скільки потрібно», - сказав Ігор Вайль. 

Окрім цього, можновладець заявив, що наразі ведеться розробка схеми підземних і наземних джерел води і подальшої їх подачі населенню, так званого «водного каркасу».

«У Москві розробляється «водний каркас», який повинен забезпечити республіку на довгий час питною водою. Він почав розроблятися ще з травня. Ця робота ведеться, вона не припиняється», - зауважив пан Вайль.

«Голова Держкомводгоспу» наголосив, що мова йде не лише про забезпечення кримчан питною водою, а й сільгоспвиробників.

«На жаль, ми не володіємо такими ресурсами підземних вод, щоб забезпечити ще і сільгоспвиробників», - сказав чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, після того, як опріснену воду в Криму визнали небезпечною, самопроголошена влада шукає шляхи виходу із цієї ситуації, але єдиною надією жителів півострова є рясні дощі та сніг.

 
Коментарі (1)
Igor
03 Січня 2015 p. 12:13
За прошедшие больше чем полгода - проблему питьевой воды можно было решить так или иначе. В Греции, например, малые острова не имеют своих источников пресной воды - ее привозят танкерами каждый день - с материка. За 9 месяцев (ладно, пусть даже 6 - ведь не сразу стало понятно, что "трубу" перекроют) вполне можно было построить инфраструктуру для наполнения резервуаров/водохранилищ и организовать логистику поставок воды морским путем! Дорого? Ну а что ж хотели? Так нет, лучше попилить бабло на нереальных проектах с опреснением, мостом... потом поднять "маленько" тэньге на поставках бутылок. Продолжайте в том же духе... Ну и о дождях/снеге надо бы помолиться. Ведь только дожди полуостров от обезвоживания и спасли в летний период, что и сами крымчане признают, видя в большом кол-ве осадков некий промысел "высших сил".