ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Росії заговорили про перекриття Дніпра в помсту за Крим

У Росії заговорили про перекриття Дніпра в помсту за Крим

У Росії є всі технічні можливості для відповіді на водну блокаду Криму та перекриття витоків річки Дніпро і перекидання її вод в обхід України

У Росії є всі технічні можливості для відповіді на водну блокаду Криму та перекриття витоків річки Дніпро і перекидання її вод в обхід України. Про це в ефірі телеканалу «Росія 24» розповів гідролог, член-кореспондент РАН Віктор Данилов-Данільян.

Спеціаліст озвучив цю заяву, обговорюючи ініціативу лідера ЛДПР Володимира Жириновського, який ще в 2014 році запропонував у відповідь на перекриття України поставок прісної води Криму побудувати дамбу в районі села Красне.

«Технічно це, звичайно, можливо. Питання в тому, чи доцільно це економічно. Технічно побудувати канал, побудувати дамбу - це все, в принципі, можливо, тим більше, що тут мова йде не про занадто великих обсягах - кілька кубокилометров і не про занадто великих відстанях », - повідомив він.

«Безумовно, це можна здійснити технічно», - додав експерт.

Влада Криму обговорювали подібну ініціативу.

«... Такий великий приплив, як річка Десна, вона поруч з Окою проходить ... З Десни в Оку якесь невеличке кількість води перекидати було б можна. Три-чотири кубокілометр з Десни забирати і давати цей перетік на Оку цілком можливо », - розповів постпред Криму при президенті Росії Георгій Мурадов.

«Поки у вигляді обговорення, тому що ми розуміємо, що Київ тоді залишиться з порогами, і там просто не можна буде плавати. Десна практично у Києва впадає в Дніпро. Відразу створяться проблеми. Але ми чекаємо розсудливості з української сторони, щоб провести переговори по стоку міжнародних річок, якими є Дніпро, Десна і так далі», - зазначив чиновник.

 

 
Коментарі (0)