ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Рівненщини залишилось два дні на розрахунки за енергоносії

У Рівненщини залишилось два дні на розрахунки за енергоносії

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак доручив до 15 лютого повністю розрахуватися за спожиті енергоносії. Для цього порадив щоденно моніторити рівень проплат

На Рівненщині хід розрахунків за енергоносії контролюватимуться щоденно.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак доручив до 15 лютого повністю розрахуватися за спожиті енергоносії. Для цього порадив щоденно моніторити рівень проплат, аналізувати проблеми та платоспроможність усіх груп споживачів.

Зокрема, населення недоплатило за спожитий у січні газ майже 20 млн грн, розрахувавшись за імпортний енергоресурс на 66%. Лише третину використаного енергоносія оплатили підприємства комунальної теплоенергетики. Щоб вчасно розрахуватися за спожитий газ, теплопостачальники просять краян оплатити рахунки за отримані послуги. Так, в січні споживачі недоплатили за теплову енергію кожну другу нараховану гривню.

Водночас за послуги водопостачання і водовідведення розплатилися на 86 відсотків. Левову частку боргують споживачі Рівного. Якщо торік із водоканалом розраховувалися на 106%, то нині жителі області недоплачують 20% нарахованих сум.

Заступник голови облдержадміністрації поставив завдання вийти на стовідсотковий рівень розрахунків до 15 лютого. За виконання доручення відповідатимуть профільні заступники голів райдержадміністрацій та міст обласного значення, наголосив Володимир Новак.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)