ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ сферу електропостачання «прийде» нове тарифоутворення

У сферу електропостачання «прийде» нове тарифоутворення

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявляє про введення стимулюючого тарифоутворення в сфері електропостачання вже з початку наступного року. Для цього, зазначають, виконують всі домовленості

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявляє про створення необхідних умов в Україні для переходу на стимулююче тарифоутворення у сфері електропостачання вже з наступного року. Необхідність запровадження передбачена стратегічними документами ЄС, Коаліційною угодою та Програмою діяльності Уряду. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі регулятора.

«Перехід до стимулюючого тарифоутворення сприятиме залученню інвестицій та забезпечить енергокомпаніям стимули для ефективної роботи та наданню якісних послуг споживачам», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у НКРЕКП наголошують, що впровадження такого принципу тарифоутворення в країнах ЄС дало змогу підвищити якість послуг за рахунок створення стимулів до ефективності та залучення інвестицій компаніями.

У регуляторі нагадали про внесення змін до нормативно-правових актів щодо запровадження стимулюючого регулювання, зокрема було прийнято наступні постанови № 2561,  № 2562, № 2674.

Згадані рішення Комісії зареєстровані у Міністерстві юстиції України 28 жовтня та 12 листопада за № 1312/27757, 1313/27757 та 1423/27868 відповідно.

Постанови № 2561, 2562 та 2674 офіційно оприлюднені у газеті «Урядовий кур’єр» за 12 і 14 листопада п.р. та набрали чинності з дня їх офіційного опублікування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг створила Робочу групу з опрацювання питання забезпечення дистанційного зняття показів з побутових лічильників природного газу. До складу нового органу увійшли представники НКРЕКП та окремих газорозподільних підприємств.

 
Коментарі (0)