ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ Славутичі проведуть енергоаудит житлофонду

У Славутичі проведуть енергоаудит житлофонду

У Славутичі на Київщині житлові будинки обстежують на тепловтраті

 

У Славутичі на Київщині протягом зимових місяців 2022-2023 років планують проводити обстеження на втрати житлових будинків. Отримані дані будуть використані для підготовки міських програм та грантових заявок у сфері енергоефективності та тепломодернізації, а також під час проведення ремонтів.

Про це повідомили у Київському регіональному відділенні Асоціації міст України (АМУ).

"Результати обстеження дозволяють визначити необхідні ремонтні роботи по кожному будинку (утеплення, ремонт), а також використовувати отримані дані для підготовки міських програм та грантових заявок у сфері енергоефективності та тепломодернізації", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що КП "Житлово-комунальний центр" та КП "Агентство регіонального розвитку" мають намір провести теплове обстеження багатоповерхових будинків для отримання точних результатів із мінімальною похибкою даних об'єктів. Це обстеження дозволить виявити проблемні місця кожного будинку окремо.

Під час проведення обстеження виявлені проблемні місця фіксуватимуться за допомогою тепловізора.

Нагадаємо, у грудні 2021 року столичні багатоповерхівки спожили на 16% більше тепла, ніж у листопаді того ж року. При постійному тарифі основним чинником зростання обсягів споживання тепла стало зниження температури зовнішнього повітря. У грудні середньомісячна температура була майже на 6 градусів за Цельсієм нижчою, ніж у листопаді. У будинках, де проведено заходи щодо енергоефективності за міськими програмами співфінансування, мешканці сплатили опалення у грудні в середньому на 20% менше, ніж в інших будинках.

 

 
Коментарі (0)