ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ «Слуг» планують витратити на енергоефективність 300 мільярдів за 10 років

У «Слуг» планують витратити на енергоефективність 300 мільярдів за 10 років

Цього року вже на енергоефективність піде 20 мільярдів, а 2,6 мільярда через Мінрегіонбуд

 

Про такі плани в інтерв'ю виданню Новини України – From.UA розповів заступник голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Микола Тищенко.

Парламентарій розповів, що для підвищення енергоефективності створено міжфракційне об'єднання.

«Моє завдання – забезпечити ефективну комунікацію між парламентом, міністерствами та місцевою владою. Наприклад, восени я був у Харкові, де ми об'єднали «Турбоатом» та «Електроважмаш» у єдине акціонерне товариство. Далі – провів зустріч із представниками Кабміну щодо майбутнього цього АТ. Ми постійно на зв’язку з місцевою владою», розповів політик.

За словами Миколи Тищенка, на енергоефективність держава планує витратити 300 мільярдів гривень.

«Це величезні гроші. Цього року вже на енергоефективність піде 20 мільярдів, а 2,6 мільярда через Мінрегіонбуд».

На запитання журналіста про те, як раціонально витрачати такі кошти на цей проект, Тищенко відповів питанням: «А вам подобається отримувати такі комунальні платіжки?».

«Якщо ми не втрачатимемо тепло, ми будемо його менше споживати, – пояснив нардеп. – Відповідно, зменшаться ціни на послуги… У Києві є котельня 1920 року. І ніхто її не збирався модернізувати. Ось із неї і треба було починати декомунізацію, а не таблички міняти. Це теж правильна витівка, але важливі пріоритети. Спочатку модернізація радянської інфраструктури, а потім перейменування та інше».

Микола Тищенко звернув увагу на те, що від 50% до 70% тепла йде в повітря, і місцева влада того ж Києва не займається енергоефективністю.

 

 

 
Коментарі (0)