ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ «Слузі народу» розкритикували ринок електроенергії

У «Слузі народу» розкритикували ринок електроенергії

Кандидат в депутати ВР від «Слуги народу» Ірина Верещук пояснила, чим поганий відкритий ринок електроенергії і чому не знижуються тарифи

Кандидат в депутати ВР від «Слуги народу» Ірина Верещук пояснила, чим поганий відкритий ринок електроенергії і чому не знижуються тарифи.

Монополія на енергетичному ринку не дає розвиватися здорової конкуренції і знижувати тарифи. Про це заявила кандидат у народні депутати від "Слуги народу" Ірина Верещук в прямому ефірі телеканалу NEWSONE.

"Ми заходимо в складний зимовий період, коли у нас не буде контракту (по транзиту газу - Ред.) З Росією і з іншими країнами. У нас немає резервів і ніякої підтримки в цьому плані від Євросоюзу та інших міжнародних партнерів. І тут вже питання до вас про те, що ми повинні були зробити і не зробили ", - сказала Верещук.

"Україна накопичила багатомільярдні борги. Більш того, з 1 липня у нас з'явився так званий ринок електроенергії. І вже сьогодні ми читаємо про те, що ті, хто продають електрику на внутрішньому ринку, підняли ціну на 25%. Тобто, ми говоримо про підприємствах, які незабаром вже не зможуть оплачувати електрику і це потягне за собою нові борги ", - зазначила кандидат в нардепи.

Вона також пояснила, чому в Україні апріорі не може бути знижена ціна на електрику, в тому числі для промисловості.

"Варто звернути увагу на монополії, які існують на енергетичному ринку. Адже як відбувається - коли є конкуренція на ринку, тоді відбувається і зниження ціни. Коли ми закуповуємо електроенергію у двох постачальників, а один з них - це 90%, то про яке зниження ціни можна говорити ", - додала Верещук. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
07 Серпня 2019 p. 21:15
Попередня влада запровадила багато дурниць ("монетизація" субсидій, "ринок" електроенергії, ін.), але теперішня влада зовсім не поспішає їх виправляти.