ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Сімферополі очищуватимуть воду ультрафіолетом

У Сімферополі очищуватимуть воду ультрафіолетом

Начальник виробничо-технічного відділу розповів, що в даний час міськводоканал почав застосовувати систему знезараження води за рахунок гіпохлориту і ультрафіолету.

Сімферопольський міськводоканал починає знезаражувати питну воду, використовуючи нові технології. Про це розповів під час конференції, присвяченої Всесвітньому дню води, начальник виробничо-технічного відділу Кримського республіканського підприємства «Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Сімферополя» Костянтин Архипов, інформує прес-служба.

За його словами, для знезараження питної води міськводоканал в основному застосовує хлорування. Однак поступово вводять інші, більш сучасні технології.

«Підготовка води сьогодні недосконала. Застосування хлору створює передумови для різних захворювань. Тому зменшення відсотковості хлору, а в подальшому зняття його з застосування, вважаємо основним нашим завданням», - зазначив К.Архипов.

Начальник виробничо-технічного відділу розповів, що в даний час міськводоканал почав застосовувати систему знезараження води за рахунок гіпохлориту і ультрафіолету. «З боку Аянського водосховища вода вже обробляється за допомогою такої технології», - заявив К.Архипов.

За його словами, підготовлено ряд проектів на загальну суму 200 тис. гривень по введенню більш досконалих систем знезараження води. Деякі з них будуть реалізовані найближчим часом. «На цю систему переводимо Сімферопольські очисні споруди, так звані «Петровські скелі», - сказав К.Архипов.

Крім того, на «Петровських скелях» в даний час модернізують насосну станцію і фільтри. Систему водопостачання модернізують в південно-західному районі Сімферополя. Також для поліпшення режиму підготовки і подачі води в цей район на Партизанському водосховищі розпочато роботи з будівництва резервуара.

«Зараз подача води в місто обмежена через старі трубопроводи і очисні споруди. Побудувавши резервуар чистої води, ми вирішимо питання цілодобового водопостачання цілого району», - підсумував К.Архипов.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)