ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Смілі з системи опалення злили теплоносій

У Смілі з системи опалення злили теплоносій

Донині 80-тисячне місто Сміла залишається із холодними батареями

 

80-тисячне місто Сміла і досі залишається із холодними батареями. Опалювальний сезон ще й не починали. Через це окремі школи й дитсадки не працюють. А пацієнтів зі Смілянської міської лікарні перевозять у найближчі лікувальні заклади.

Як повідомив директор КП "Смілакомунтеплоенерго" Ігор Ройко, з метою безпеки з мережі опалення довелося вимушено злити воду. Така процедура коштує місту 340 тисяч гривен, пише видання "Сміла.ua".

"Оскільки передбачаються заморозки до -6 градусів, щоб вода у трубах не замерзла і не прорвало систему, - довелося спустити воду. Якщо цього не зробити - Сміла швидко перетвориться на другий Алчевськ, мережі теплопостачання буде пошкоджено", - говорить Ройко.

Як повідомлялось, ВАТ "Черкасигаз" припинило подачу газу котельням міста ще в минулому році. Постачальник вимагав від влади Сміли погасити борг приватного обслуговуючого підприємства "Сміла Енергоінвест" в розмірі понад 200 млн грн. У 2010 році міськрада передала йому права на міські котельні і теплоцентралі.

Влада Сміли припинила співпрацю з ТОВ "Сміла Енергоінвест" через невиконання зобов'язань з постачання тепла споживачам. Основним постачальником тепла стало підприємство "Смілакомунтеплоенерго".

Зазначимо, що в 2006 році в Алчевську сталася комунальна катастрофа. Через аварію припинили опалення, воду з систем не встигли злити, і замерзлі труби розірвалися. Тоді без тепла сиділи 60 тисяч місцевих жителів, а з міста було евакуйовано дітей.

 
Коментарі (0)