ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ споживачів відберуть пільгові 100 кіловат електроенергії

У споживачів відберуть пільгові 100 кіловат електроенергії

Субсидії потрібно видавати конкретній людині, якій треба допомагати, каже Данило Гетманцев

 

Ідея Кабінету міністрів про вирівнювання ціни на електроенергію для населення і промисловості полягає в тому, щоб не давати пільги тим, хто добре заробляє, але допомагати субсидіями тим, хто цього потребує.

Про це розповів глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Якщо не прийняти рішення про вирівнювання цін, доведеться підвищувати їх для промисловості, а значить - ускладнювати роботу промисловості, робити вартість виробленого товару вища, каже нардеп.

"Коли ми говоримо про зміну ціни на електроенергію для населення, ми маємо на увазі перш за все перші 100 кіловат електроенергії, які ми зараз отримуємо по 90 копійок. Скажіть, чому держава повинна надавати пільги тих, хто добре заробляє? Навіщо давати пільги забезпеченим людям?" - резонно запитує глава комітету.

Він погодився, що рішення про скасування пільг непопулярне і ніхто не хоче його приймати.

"Але чому, наприклад, я повинен отримувати перші 100 кіловат за 90 копійок? Я що, не можу заплатити ринкову ціну? Можу. А виходить, що держава дотує мене абсолютно несправедливо. У той же час є люди, яким дійсно потрібно допомогти. Це можна зробити через механізм субсидій. Субсидія видається конкретній людині, яка хоче допомагати. А депутату допомагати не потрібно ", - іронізує народний обранець.

Він додав, що це рішення має прийматися на рівні виконавчої влади.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Грудня 2020 p. 23:36
З цього приводу є слушна пропозиція для народного президента: зменшити депутатам їхні величезні зарплати разів у 5-7, адже реально вони їх не заробляють.