ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ США схвалили посилення санкцій проти «Північного потоку-2»

У США схвалили посилення санкцій проти «Північного потоку-2»

Палата представників схвалила відповідну поправку до Закону про національну оборону

Палата представників схвалила відповідну поправку до Закону про національну оборону.

У понеділок, 20 липня, Палата представників Конгресу США схвалила зміни в законодавстві, які передбачають санкції проти компаній, причетних до будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомило «Радіо Свобода».

Зазначається, що Палата представників схвалила відповідну поправку до Закону про національну оборону. Відтак її мають розглянути в Сенаті, після чого зміни має підписати президент Дональд Трамп.

Раніше повідомлялося, що США включили російські газогони «Північний потік – 2» та другу нитку «Турецького потоку» у санкційний закон CAATSA.

Зауважимо, Росія хоче запустити газогони «Північний потік-2» та «Турецький потік», щоб постачати до Європи газ в обхід України. Зокрема, «Північний потік-2» пролягатиме через води Росії, Фінляндії, Швеції, Німеччини та Данії. Данія стала останньою країною, що надала дозвіл на будівництво.

«Північний потік-2» будує російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall. Планувалося завершити його до кінця 2019 року. Запланована потужність «Північного потоку-2» - 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тисяч км. Загальна вартість проекту оцінюється у 9.5 млрд євро.

Україна, Польща, країни Балтики та США розглядають «Північний потік-2» як політичний проект, який РФ може використати для тиску на Європу.

 
Коментарі (0)