ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ столиці модернізують освітлення за 2,7 мільярди

У столиці модернізують освітлення за 2,7 мільярди

Київська міська рада затвердила Міську цільову програму щодо модернізації систем зовнішнього освітлення столиці, розраховану на період 2018-2022 роки із фінансуванням у розмірі 2.72 млрд грн

Київська міська рада затвердила Міську цільову програму щодо модернізації систем зовнішнього освітлення столиці, розраховану на період 2018-2022 роки із фінансуванням у розмірі 2.72 млрд грн. Відповідне рішення “Про затвердження Міської цільової програми зовнішнього освітлення міста Києва на період 2018-2022 років” Київрада схвалила на своєму засіданні 5 березня 2019 року. “За” проголосував 61 депутат.

Сума загальних видатків за Програмою складає на чотири роки 2.72 млрд грн. З них місто має профінансувати 1.76 млрд грн, решта надійде з інших джерела. Щорічно обсяги фінансування будуть уточнюватися, відповідно до бюджету міста Києва. - Програмою передбачено капітальний ремонт мережі зовнішнього освітлення міста Києва із заміною ртутних та натрієвих світильників на світодіодні. На ці цілі закладено 1.9 млрд грн, - розповів виконувач обов’язків директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий. За його словами, на розвиток та модернізацію мереж зовнішнього освітлення вулиць транспортних магістралей необхідно 232 млн грн.

Освітлення в парках і скверах буде профінансовано в сумі 85 млн грн. Ще 104 млн грн протягом 4 років планується витратити на модернізацію освітлення прибудинкових територій. Згідно із цільовою програмою, у Києві встановлять енергозберігаюче LED-освітлення на вулицях, парках та скверах, створять комфортні та безпечні умови для учасників дорожнього руху. У планах модернізація інфраструктури міського простору, в тому числі системи освітлення магістралей, пішохідних переходів, тротуарів, прибудинкових територій, тощо.

Також протягом наступних 4 років заплановано будівництво мережі декоративного підсвічування шляхопроводу на Одеській площі. Планується будівництво мережі зовнішнього освітлення по вулиці Канальній та Центральній у Дарницькому районі, освітлення Вознесенського узвозу. Також передбачена реконструкція освітлення Львівської площі, Михайлівської вулиці, Голосіївського проспекту та кількох вулиць Вигурівщини-Троєщини.

Нагадаємо, 23 січня Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала Міську цільову програму щодо модернізації систем зовнішнього освітлення столиці та рекомендувала його прийняти Київраді.

 

 
Коментарі (0)