ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ столиці страйкують обласні перевізники

У столиці страйкують обласні перевізники

7 серпня в КОДА відбувся конкурс для перевізників, за результатами якого за бортом залишилося більше 70% власників бізнесу пасажирських перевезень

Власники транспортних компаній, що надають послуги пасажирських перевезень в Київській області, оголосили про безстроковий страйк.

У п'ятницю перевізники вийшли з мирною демонстрацією до столичного Жулянського мосту, повідомляє «Інтерфакс». Своїми діями автомобілісти хочуть привернути увагу влади до проблем, які виникли в області через непрозору і вибіркову політику Київської обласної державної адміністрації (КОДА).

«7 серпня в КОДА відбувся конкурс для перевізників, за результатами якого за бортом залишилося більше 70% власників бізнесу пасажирських перевезень, а це більше тридцяти компаній», - зазначено в повідомленні.

Як стверджують страйкарі, частка бізнесу перейшла до підприємств, які мали преференції в обласній адміністрації.

Механізм конкурсу не змінювався за останні роки, і недавно перевагу віддавали компаніям, які мали найбільш конкурентною базою. Однак на цей раз дозволи за необгрунтованим мотивами отримали організації, які в більшості своїй навіть не мають автопарку. Перевізники припускають, що в подальшому права на обслуговування маршруту будуть використані для перепродажу.

Учасники страйку вже звернулися до суду з вимогою скасувати попереднє рішення КОДА.

 
Коментарі (0)