ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ столичних забудовників планують «забирати» частину житла на «соціалку»

У столичних забудовників планують «забирати» частину житла на «соціалку»

Київських забудовників планують зобов’язати віддавати частину житла в комунальну власність. У Київраді зазначають, що таким чином будуть забезпечувати житлом соціально-незахищені верстви населення. Відповідний проект підтримали депутати міськради.

Київська міська рада планує зобов’язати забудовників віддавати 1-1,25% житлової площі об’єкта на користь соціально-незахищених громадян. Відповідне звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» стосовно пайової участі при житловому будівництві підтримали депутати Київради, передає прес-служба відомства.

Зазначається, що внесення змін до закону необхідно, адже згідно з ч.7 ст.40 цього документа, рганам місцевого самоврядування забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких послуг, у тому числі здійснення будівництва об'єктів та передачі матеріальних або нематеріальних активів, крім пайової участі на розвиток інфраструктури.

Поміж тим, зазначається, що розроблений проект Київради щодо передачі в комунальну власність частину житла, не поширюється на багатоквартирні будинки, де умовами інвестиційного конкурсу уже передбачено передачу житлових приміщень.

«Якщо брати загальну кількість квадратних метрів, що була здана в експлуатацію минулого року, при обов'язковому відрахуванні в 1%, місто може отримувати до 200 квартир», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мешканці Києва зареєстрували на сайті Київради петиції щодо перейменування двох проспектів у місті. Зокрема, автори вимагають пере назвати пр. Маяковського та пр. Правди.

 
Коментарі (0)