ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ Сумах боротимуться з недбальством провайдерів

У Сумах боротимуться з недбальством провайдерів

У Сумах для провайдерів розробили правили розміщення телекомунікаційних мереж в будинках. В разі пошкодження майна чи не дотримання санітарних або пожежних норм надавач послуг платитиме або його власність буде демонтовано.

У Сумах розміщення телекомунікаційних мереж у житлових будинках та усіх будівлях, які є власністю територіальної громади Сум здійснюватиметься згідно з Тимчасовим положенням, яке регламентує таку діяльність. Про це повідомили у прес-службі Сумської міської ради.

Відтак, згідно х цим документом, провайдери зможуть заходити до будівель комунальної власності лише з дозволу  балансоутримувача та за умови підписання відповідного договору, який є платним. Вартість розміщення обладнання також визначатиме управитель. Що ж стосується тих телекомунікаційних мереж, які були розміщення без дотримання вищевказаних правил, будуть демонтовані.

Крім цього, провайдери, в разі пошкодження майна,  будуть змушені відшкодувати всі завдані збитки.

«Встановлення правил, що визначатимуть розміщення телекомунікаційних мереж, покликане покласти край хаотичному розміщенню кабелів, що не лише псує інтер`єр будинків, а й завдає шкоди технічному стану будівель», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ВР прийняла в першому читанні законопроект, який покликаний створити умови для ефективної експлуатації загального майна багатоквартирних будинків, а також визначити альтернативні методи управління.

 
Коментарі (0)