ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Сумах планують підняти тарифи на проїзд

У Сумах планують підняти тарифи на проїзд

З червня в Сумах подорожчає проїзд у комунальному транспорті, зокрема – в тролейбусах. У міськраді кажуть, що вимушені піти на такі міри, адже держава відмінила субвенції для компенсації виплат за перевезення пільговиків.

З 1 червня у Сумах планують збільшити тариф на перевезення у комунальному транспорті. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Сумської міськради.

«Держава відмінила субвенції для компенсації виплат за перевезення пільгових категорій громадян, тому тролейбусники будуть змушені переглянути вартість проїзду. Підприємство постало перед необхідністю перегляду вартості проїзду адже відтепер, залишившись без підтримки держави, КП «Електроавтотранс» змушене привести тарифи на проїзд в тролейбусах у відповідність до витрат підприємства на його утримання», – пояснив керівник КП «Електроавтотранс» Олександр Перчаков.
 
«Незабаром кожен пільговик буде сам вирішувати – їхати йому чи йти пішки», – додав міський голова Олександр Лисенко. За його словами, без державної допомоги місто втратить близько 17 млн грн. 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Сумах вирішили знайти господарів безгосподарним зупинкам. Таких об’єктів у місті налічується близько 80. Коштів на їх утримання у міському бюджеті не вистачає.
 
Коментарі (0)