ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Тернополі сніг прибирають в борг

У Тернополі сніг прибирають в борг

У Тернополі в результаті заборгованості Держказначейства перед міськрадою, комунальники міста змушені брати в борг суміші для посипання доріг та паливно-мастильні матеріали

Минулого року Держказначейство не виплатило місту 16 млн грн, з яких 11 млн грн складає заборгованість по комунальному господарству.

За словами міського голови Сергія Надала, прибирання міста від снігу передбачає певну кількість техніки, об’єми використання піщано-сольової суміші для посипання доріг тощо. Однак, наразі, комунальники з вини казначейства змушені переплановувати свою роботу.

«В цьому році станом на 24 січня містом по спецфонду на ці цілі профінансовано понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. З цієї суми пройшла єдина проплата на 50 тисяч. Тобто оплатити вартість паливно-мастильних матеріалів, розрахуватися за сіль і пісок є неможливим. Кошти потрібні на обслуговування техніки, виплату заробітної плати – казначейство не проводить платежі. В такому режимі доводиться працювати комунальникам. Тому підприємство працює не в нормальному режимі, а в режимі, коли потрібно брати в борг суміш і паливно-мастильні матеріали», зазначив мер міста.

Однак, за словами Сергія Надала, поки що проблем з очисткою міста немає. В першу чергу снігоочисна техніка працює на об’їзній дорозі, мостах, підйомах, заїздах до лікарень, шкіл та дитячих садочків. Потім здійснюють прибирання центральних та інших вулиць міста.

Найбільша увага зосереджена сьогодні на роботі ЖЕКів, на які покладені обов’язки прибирати тротуари і проходи між будинками у пішохідних зонах. На сьогоднішній день найбільша проблема з прибиранням саме цих територій.

 
Коментарі (1)
Vika
05 Лютого 2013 p. 22:21
в Черкассах дороги посыпают шлаком вместо соляной смеси. Экономят, правда не знаю на чём.