ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ травні 8,5 мільйонів пенсіонерів отримають проіндексовані пенсії - Мінсоцполітики

У травні 8,5 мільйонів пенсіонерів отримають проіндексовані пенсії - Мінсоцполітики

Індексація не охопить всіх пенсіонерів, фактично підвищення пенсії в середньому на 260 гривень отримають 6,9 млн пенсіонерів
Уряд прийняв постанову про підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році. Відповідне рішення, розроблене Міністерством соціальної політики, було прийнято 1 квітня на засіданні Уряду, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
Постановою, передбачено індексацію пенсій в травні 2020 року 6,9 млн пенсіонерів на 11%.
 
Індексація не охопить всіх пенсіонерів, фактично підвищення пенсії в середньому на 260 гривень отримають 6,9 млн пенсіонерів.
 
”Тому пенсіонерам, стаж роботи яких становить 30 років у жінок та 35 років у чоловіків, буде підвищено мінімальну пенсійну виплату до 2 100 гривень. З урахуванням цього, загалом підвищення у травні отримають 8,5 мільйонів пенсіонерів”, - говориться в повідомлені міністерства.
 
Також, відповідним рішенням Уряду передбачено встановлення щомісячної виплати у розмірі до 500 гривень пенсіонерам старше 80 річного віку, в яких розмір пенсії не перевищує 9 205 гривень.
 
Такі пенсіонери отримають компенсаційну виплату в доповнення до вже встановлених статусних підвищень, надбавок до пенсій дітям війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих, учасникам війни.
 
Крім того, встановлено найменшу пенсійну виплату на рівні 2 600 гривень (із урахуванням підвищень до пенсії) пенсіонерам старше 80 років зі страховим стажем 20 років для жінок та 25 років для чоловіків.
 
Вже в квітні відповідну компенсацію отримають 1,5 млн пенсіонерів.
 

 

 
Коментарі (0)