ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ травні пенсії не були проіндексовані двом категоріям пенсіонерів - ПФУ

У травні пенсії не були проіндексовані двом категоріям пенсіонерів - ПФУ

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко заявила, що в травні пенсії не були проіндексовані двом категоріям пенсіонером
Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко заявила, що в травні пенсії не були проіндексовані двом категоріям пенсіонерів, про це вона сказала в ефірі «суспільности».
 
За словами Бойка, перерахунок індивідуальний, по Києву він становить близько 320 гривень. Підвищення після перерахунку не може бути менше 100 гривень.
 
Вона також підкреслила, що індексація пенсій залежить від коефіцієнта заробітної плати, а також від коефіцієнта стажу.
 
«Підвищенню на 11% підлягає лише основний розмір пенсії, оскільки в пенсію входять ще й додаткові виплати. Чи не були підвищені пенсії пенсіонерам, у яких середня константа вище, ніж передбачено урядовою постановою. Якщо до цих пір такий показник становив 4404 гривні, збільшивши його на 11%, середній показник став складати 4778 гривень », - пояснила Бойко.
 
Таким чином, за її словами, у тих пенсіонерів, які на пенсію виходили в минулому році, показник вище, і у таких справах перерахунок не проведений.
 
Перерахунок також не було здійснено пенсіонерам, які мають пенсію за спеціальними законами, однак для цих громадян проводиться в даний час оцінка величини розміру пенсії, призначена відповідно до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».
 

Бойко також розповіла, що пенсіонери до 25 травня отримають підвищений розмір пенсії. До того ж, індексація відбувається лише раз на рік і до кінця 2020 року індексацій більше не планується. 

 
Коментарі (0)