ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Вінниці запрацював завод сонячних панелей

У Вінниці запрацював завод сонячних панелей

У м.Вінниці 5 лютого відкрили завод з виробництва сонячних панелей. Українське підприємство «KNESS» працюватиме на площі 6600 кв. м.

 

У м.Вінниці 5 лютого відкрили завод з виробництва сонячних панелей. Українське підприємство «KNESS» працюватиме на площі 6600 кв. м. Наразі запущено першу лінію, яка вже цього місяця дасть продукцію. Виробничі лінії заводу дозволяють виготовляти різні типи сонячних панелей - рамкових і безрамкових номінальною потужністю 270-370 Вт. Вони годяться для побутових, комерційних та промислових електростанцій.

– Важливо, що завод KNESS – це високотехнологічне інноваційне підприємство. Тут виготовляють сонячні панелі для побутових та промислових сонячних електростанцій. А загальна потужність виробництва після введення двох черг планується на рівні 400 МВт. Фактично цього вистачить, щоб забезпечити 300 тис. квартир електроенергією на рік, - сказав мер Вінниці Сергій  Моргунов .

Річна потужність першої черги заводу становить 200 МВт. Загальна сума інвестиції в завод склала 5 млн. євро. Панелями торгуватимуть як в Україні, так і за кордоном. Наразі на підприємство найнято понад сотню робітників. Другу чергу планують запустити до кінця 2019 року.

– З сьогоднішнього дня ми можемо виробляти сто відсотків українських складових сонячних електростанцій. Я вважаю, що це не тільки важливий крок в розвитку нашої компанії, а й країни в цілому. Україна для нас дуже важлива, - сказав генеральний директор KNESS Group Сергій Шакалов.

 

 
Коментарі (0)