ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ ВР можуть прийняти закон про використання побутових відходів в енергетиці

У ВР можуть прийняти закон про використання побутових відходів в енергетиці

Новий законопроект стане державним інструментом, який дасть можливість виправити ситуацію, яка склалась із сміттям.

Комітет з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект № 4835 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії».

 Про це повідомили в інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради України, передає «РБК-Україна».

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України ухвалити доопрацьований проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії») у першому читанні за основу. Даним законопроектом пропонується залучення побутових відходів до використання як альтернативного джерела енергії», - сказано у повідомленні.

 Як зазначалося під час обговорення, в Україні склалася катастрофічна ситуація у сфері поводження з побутовими відходами. Проблема є нагальною для кожного населеного пункту. Щороку в країні утворюється 11-15 млн тон твердих побутових відходів, які вивозяться на майже сорок тисяч полігонів та звалищ, з яких приблизно 33 тисячі - несанкціонованих.

Очікується, що запровадження нового державного інструменту, дасть можливість виправити ситуацію, яка склалась із сміттям.

 Нагадаємо, у Кабінеті міністрів України розробляють маршрутну карту для вивезення львівського сміття.

Зокрема, у короткострокових планах - з’ясувати можливості будівництва тимчасового полігону на території Львівської області або Львову.

Раніше, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав знайти полігон для вивезення сміття зі Львова.

Раніше Гройсман також заявив, що Кабінет міністрів України готовий виділити 50 млн гривень на облаштування полігону для прийому сміття на одному із запропонованих у Львівській області 14 земельних ділянок.

 

 
Коментарі (0)