ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ ВР зареєстровано пакет законопроєктів про «економічний паспорт»

У ВР зареєстровано пакет законопроєктів про «економічний паспорт»

Глава держави Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті чотири проєкти законів щодо «економічного паспорта українця», свідчать картки законопроєктів
Глава держави Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті чотири проєкти законів щодо «економічного паспорта українця», свідчать картки законопроєктів, оприлюднених на сайті Верховної Ради.
 
Йдеться про такі законопроєкти: №6394 – щодо економічного паспорта і його закріплення у законодавстві; №6395 – щодо зміни у Бюджетному кодексі з приводу державних внесків до системи економічного паспорта; №6396 – щодо внесення змін у Податковий кодекс в частині оподаткування коштів Фонду майбутніх поколін; №6397 – щодо змін у Кодекс про адміністративні правопорушення і Кримінальний кодекс стосовно відповідальності за можливі порушення інтересів учасників Фонду майбутніх поколінь.
 
Раніше президент неодноразово заявляв про плани створення «економічного паспорта», що передбачає отримання усім народженим в Україні дітям дивідендів від використання природних ресурсів після повноліття.
 
Гроші акумулюватимуться у Фонді майбутніх поколінь (поки його немає, структуру ще належить створити). Витратити гроші можуть лише діти, народжені після 2019 року, і лише після того, як учасникам програми виповниться 18 років, повідомляє Офіс президента. Тобто, навіть якщо закон буде ухвалено, перші ощасливлені виплатами з'являться не раніше 2037 року.
 
Передбачається, що щороку на рахунок будуть вноситись внески у розмірі двох мінімальних зарплат.
 

Зараз, коли законопроект уже у Раді, з'ясувалося, що витрачати гроші дозволять не лише на навчання та купівлю житла. Передбачені альтернативні варіанти розпорядитися прибутком: переказати кошти на накопичувальний пенсійний рахунок або витратити на лікування критичних захворювань. 

 
Коментарі (0)