ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Всесвітньому Банку схвалили підвищення тарифів на електроенергію в Україні

У Всесвітньому Банку схвалили підвищення тарифів на електроенергію в Україні

Електроенергія для українців має подорожчати, такої думки дотримуються у Світовому Банку. І додають – тарифи мають поступово зростати.
Електроенергія для українців має подорожчати, такої думки дотримуються у Світовому Банку. І додають – тарифи мають поступово зростати, бо цього вимагає ринок. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».
 
Натомість в уряді навпаки – планують знизити ціну електроенергії для домогосподарств, які споживають менше ніж 250 кВт-год на місяць. І саме такі кроки, вважає віцепрезидентка Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде, можуть поставити під загрозу фінансове оздоровлення сектора. Кабмін ухвалив нову модель ПСО, згідно з якою тариф на електроенергію для населення знизили до 1 гривні 44 копійок за кіловат годину з 1 жовтня цього і до 30 квітня 2022 року. Такий тариф діятиме за умови споживання до 250 кВт за місяць.
 
Нагадаємо, що до січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повинна встановити нові тарифи для операторів газорозподільних систем. Глава «Оператора ГТС України» зазначив, що в умовах рекордних ринкових цін на газ може призвести до їх різкого здорожчання.
 
Коментарі (0)