ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ законопроекті «Про управління відходами» побачили високі корупційні ризики

У законопроекті «Про управління відходами» побачили високі корупційні ризики

Законопроект «Про управління відходами» призведе до формування корупційної системи дозволів і ліцензій

Законопроект «Про управління відходами» призведе до формування корупційної системи дозволів і ліцензій. Такий висновок зробила громадська організація «Екологічний патруль» за підсумками вивчення документа.

Активісти зазначили, що, зокрема, стаття 18 Закону про уповноважених органах виконавчої влади в сфері управління відходами передбачає створення нового органу за гроші платників податків. Також законопроект передбачає створення виключно муніципальних пунктів прийому побутових відходів, виключаючи можливість конкуренції між муніципальними і комерційними організаціями, і ініціативи громадських організацій. Крім того, законопроект фактично дозволяє змішувати відходи, що може привести до забруднення земель і підземних вод небезпечними відходами.

«У законопроекті відсутня інформація щодо стимулювання населення до сортування відходів, тобто баки встановлять, а за фактом будуть кидати все в той, що ближче. Виконання цього закону буде дуже складно, і територіальним громадам доведеться витрачати дуже багато часу на те, щоб налагодити нормальне управління відходами на своїй території », - підкреслили в організації.

Крім того, деякі положення закону призведуть до скорочення надходжень до місцевих бюджетів.

 

 
Коментарі (0)