ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Запоріжжі можуть змінити тарифи на світло для переселенців

У Запоріжжі можуть змінити тарифи на світло для переселенців

Арсеній Яценюк доручив розібратися з тарифами на електроенергію у модульному містечку для тимчасово переміщених осіб у Запоріжжі.

У Запоріжжі вимушеним переселенцям, що мешкають у модульному містечку, потрібно зменшити тарифи на електроенергію. Над тим, як саме це зробити, будуть міркувати в Мінфіні, Мінрегіоні та Міненерго разом з Запорізькою ОДА. Відповідне доручення дав Прем’єр Арсеній Яценюк після огляду нового модульного містечка, передає прес-служба уряду.

Пан Яценюк наголосив, що собівартість утримання однієї особи в цьому містечку визначається на рівні близько 500 грн, і 80% цієї суми - вартість електроенергії: «500 гривень заплатити за одне тільки ліжко протягом місяця – це, м’яко кажучи, дорого».

Очільник уряду зазначив, що в Харкові вартість утримання однієї особи в модульному містечку визначена на рівні близько 100 грн на місяць.

«Якщо мова йде про компенсацію з бюджету – давайте це обговорювати. Якщо треба розглянути питання по введенню спеціального тарифу на електроенергетику - щоб це не розгойдувало загалом весь енергетичний ринок. З одного боку, тут дві ключові електростанції, а з іншого - вартість електроенергії й утримання одного місця для тимчасово переміщених найвища в межах країни», - підкреслив він.

При цьому, Арсеній Яценюк висловив вдячність місцевій владі за оперативне підключення модульного містечка до електромережі. Загалом у цьому містечку може бути розміщено 500 людей.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», розслідування щодо закупок російської електрики продовжено на три дні. Голова Міненерго анонсував детальні пояснення по енергетичних контрактах з РФ.

 
Коментарі (0)