ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Запоріжжі по-новому рахуватимуть воду

У Запоріжжі по-новому рахуватимуть воду

Особливістю системи дистанційного обліку є те, що отримання інформації про кількість спожитої води і передача даних відбувається в автоматичному режимі, без участі абонента і контролера.

У Запоріжжі вивчать ефективність роботи і доцільність впровадження автоматичної системи дистанційного обліку спожитої населенням води. На засіданні виконавчого комітету міської ради було прийнято рішення про тестування даної системи.

Про це «У.К» повідомили в прес-службі Запорізької міськради.

Для цього КП «Водоканал» на безкоштовній основі проведе заміну лічильників холодної та гарячої води і монтаж системи дистанційного обліку в двох багатоповерхових будинках, які розташовані за адресою: пр. Леніна, 139 та вул. Сорок років Радянської України, 84-б.

Як розповів в.о. генерального директора КП «Водоканал» Ігор Очеретько, попередня домовленість про безкоштовну заміну лічильників з жителями даних будинків є. Особливістю системи дистанційного обліку є те, що отримання інформації про кількість спожитої води і передача даних відбувається в автоматичному режимі, без участі абонента і контролера.

Крім того, в автоматичних системах використовуються захищені від стороннього втручання водоміри. Впровадження цієї системи дозволить відчутно знизити втрати води, пов'язані з внутрішньобудинковими витоками, спотвореннями показників лічильників води за допомогою застосування магнітів і несанкціонованих підключень. З досвіду українських і закордонних підприємств, що поставляють воду, впровадження комплексної системи обліку дає можливість знизити втрати до 20%.

 
Коментарі (0)