ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Запорізькій області підготували для учасників АТО чотири тис гектари землі

У Запорізькій області підготували для учасників АТО чотири тис гектари землі

Станом на 21 квітня Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області зарезервовано для передачі у власність учасникам АТО 4146,46 га земель державної власності сільськогосподарського призначення
Станом на 21 квітня Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області зарезервовано для передачі у власність учасникам антитерористичної операції 4146,46 га земель державної власності сільськогосподарського призначення, з яких 3 998,66 га – для ведення особистого селянського господарства та 147,80 га – для ведення садівництва.
 
Найбільше масивів зарезервовано у Мелітопольському – 814,11 га, Бердянському – 378,19 га, Вільнянському – 353,74 га, Токмацькому – 298,05 га та Пологівському – 263,45 га районах Запорізької області.
 
При цьому на сьогодні 3 415 військовослужбовців АТО вже отримали дозвільні документи на отримання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 4 246,72 гектара.
 
Завершили процедуру оформлення землі у власність 589 військовослужбовців.
 
Для землевпорядної служби робота з виділення земельних ділянок для захисників України залишається одним з пріоритетних завдань. Працівники Держгеокадастру завжди готові надати військовим допомогу у оформленні земельних ділянок.
Довідково
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
 
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. 
 
Коментарі (0)