ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ Запорізькій області учасникам АТО передано більше 697 гектарів землі

У Запорізькій області учасникам АТО передано більше 697 гектарів землі

Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області та органи місцевого самоврядування регіону надали учасникам АТО 3844 дозволи на розробку документації із землеустрою для відведення земельних наділів загальною площею 4931,66 гектара.
З початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції та членам родин загиблих воїнів Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області та органи місцевого самоврядування регіону надали учасникам АТО 3844 дозволи на розробку документації із землеустрою для відведення земельних наділів загальною площею 4931,66 гектара.
 
Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 660 військовослужбовців АТО, яким надано: 358 земельних ділянок загальною площею 667,75 га – для ведення особистого селянського господарства, 228 земельних ділянок загальною площею 23,02 га – для ведення садівництва і 74 ділянки загальною площею 6,36 га – для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд.
 
Безпосередньо Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області прийнято 555 наказів про затвердження розроблених проектів землеустрою та передачу земельних наділів загальною площею 645,06 га у власність. Органи місцевого самоврядування  регіону прийняли 105 таких рішень на загальну площу 52,06 гектара.
 
Найбільше наказів про передачу у власність земельних ділянок прийнято по Запорізькому – 241 площею 66,08 га, Пологівському – 87 площею 167,04 га, Вільнянському – 55 ділянки площею 92,49 га районах Запорізької області.
 
Загалом у Запорізькій області отримали 5563 заяви про надання земельних ділянок учасникам АТО. Звернення військовослужбовців  розглядаються у першочерговому порядку.
 
На сьогодні Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області видано 3484 накази про надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність. Відповідно до цих наказів учасники АТО отримають земельні ділянки для ведення садівництва та особистого селянського господарства загальною площею 4734,83 гектара.
 
Довідково
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО
 
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.  
 
Коментарі (0)