ГоловнаКоментаріУ Запорізькій області викрили тарифних порушників

У Запорізькій області викрили тарифних порушників

- Під час перевірки  встановлено кілька фактів порушення законодавства. Зокрема, протиправні дії запорізьких ВРЕЖО № 10 та КП «Водоканал», які встановили для мешканців кооперативних будинків та ОСББ тарифи на свої послуги  вищі, ніж для мешканців комунального житла. Ці комунальні підприємства свої

- Під час перевірки  встановлено кілька фактів порушення законодавства. Зокрема, протиправні дії запорізьких ВРЕЖО № 10 та КП «Водоканал», які встановили для мешканців кооперативних будинків та ОСББ тарифи на свої послуги  вищі, ніж для мешканців комунального житла. Ці комунальні підприємства своїми діями дискредитують саму ідею створення ОСББ. Ніхто не має права ділити громадян України на «білих» та «чорних».  Перевіркою було виявлено ознаки порушення законодавства у процедурі встановлення тарифів на послуги ТОВ «Комунгосп Центр» Вільнянського району, ТОВ «Токмак теплоенергія», КП «Пришибське ВУЖКГ», Енергодарського КП «ВК Тепловодоканал», ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Запоріжгаз».

Виявлено порушення і в частині надання адміністративних послуг. На жаль, деякі органи місцевого самоврядування встановлюють додаткові  платні адміністративні послуги, які не передбачені законодавством. Виявлено також факти, коли на безкоштовні послуги встановлено тарифи.

Серед порушників опинилися: Токмацька районна рада, Токмацька районна державна адміністрація, БТІ міста Енергодар, КП «Ритуальна служба «Ритуал»  міста Запоріжжя, Запорізька обласна державна хлібна інспекція.

За результатами перевірки територіального відділення АМК України порушників буде притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності.

 
Коментарі (0)