ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Зеленського назвали можливі терміни референдуму з продажу землі

У Зеленського назвали можливі терміни референдуму з продажу землі

Референдум про можливість продажу іноземцям землі можуть провести в 2020 р

Референдум про можливість продажу іноземцям землі можуть провести в 2020 р. Про це повідомив уповноважений президента з питань землі Роман Лещенко, пише «Інтерфакс-Україна».

«Думаю, що з пакетом народовладдя, якщо ми приймемо його до кінця цього року, то, очевидно, що в 2020 році цей референдум можна буде провести. Технологічно для всеукраїнського референдуму все, що нам потрібно, це винести питання, який повинен затвердити Верховна Рада », - зазначив Роман Лещенко.

Також він спростував чутки про проведення референдуму щодо іноземців в 2024 р

«Люди керуються першим читанням законопроекту про ринок землі і його перехідними положеннями. Але це питання не буде відкладатися. Тому що законопроект про ринок землі голови комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Миколи Сольского №2178-10 - це модифікований варіант урядового законопроекту. Той законопроект Кабміну передбачав, що ті іноземці, які вже працюють в Україні, будуть мати можливість купити землю. А тепер вони матимуть право і надалі орендувати ту землю, на якій працюють, але ми їм не даємо право купити землю », - додав Роман Лещенко.

Уповноважений президента з питань землі запевнив, що в будь-якому випадку, іноземців на початковому етапі відкриття ринку землі не буде, і законом буде передбачено всеукраїнський референдум.

Нагадаємо, що за словами голови аграрного комітету Миколи Сольского, право іноземних громадян на покупку української землі буде забезпечено тільки після прийняття закону про референдум і його проведенні.

 

 
Коментарі (0)