ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Житомирі будують постійне житло для переселенців

У Житомирі будують постійне житло для переселенців

На першому етапі планують звести щонайменше 40 будинків.

 

У Житомирі побудують містечко для постійного проживання переселенців. На першому етапі планують звести щонайменше 40 будинків.

Про це повідомив міський голова Сергій Сухомлин у фейсбуці.

За його словами, станом на початок серпня місто прийняло понад 8500 внутрішньо переміщених українців. І підшукати постійне житло для всіх переселенців – доволі складно. Тому міська влада анонсувала будівництво містечка, у якому ВПО зможуть проживати на постійній основі.

«Наголошую: це не тимчасові/літні/контейнерні будиночки. Це буде цілорічне, постійне житло! Матеріал – дерево. Площа кожного – 40-50 метрів квадратних, з усім необхідним всередині. У кожному зможуть проживати по 4-6 людей», – написав Сухомлин.

На першому етапі планують побудувати щонайменше 40 таких будинків. Фінансування робіт взяли на себе представники уряду Італії, Червоного Хреста України, а також Житомирська ОВА. Натомість міська влада відповідає за виділення ділянки, підведення комунікацій, встановлення фундаментів та благоустрій містечка.

«Першочергово планується 40 будиночків. У перспективі зможемо збільшити їхню кількість. Адже й людей до Житомира буде приїздити більше. З тих, хто вже приїхав до нашого міста – не всі повернуться додому. Для нас важливо, аби ці люди знайшли себе в Житомирі. У місті працюють підприємства, враховуючи бізнес з іноземними інвестиціями. Робочі місця є. Наші школи та садочки готові прийняти дітей», – зазначим міський голова.

 

 

 
 
Коментарі (0)