ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Житомир не пускатимуть приміські маршрутки

У Житомир не пускатимуть приміські маршрутки

Житомиром курсуватиме переважно комунальний транспорт. Місцева влада має намір провести транспортну реформу, обмеживши в'їзд у місто приміських маршруток.

У Житомирі планують провести транспортну реформу, загальна концепція якої пропонує, аби приміські маршрутки доїжджали лише до меж міста, а далі - рухався переважно комунальний транспорт. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

За словами першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, такі зміни допоможуть врятувати КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», субвенція для якого цього року зменшилася майже на 9 млн грн.

«За проектом реформи для приміського транспорту на в’їзді у Житомир можна збудувати пересадочні станції, тоді вартість проїзду для пасажирів зменшиться за рахунок скорочення маршруту. Також на цих станціях, у Бердичівському, Новоград-Волинському, Коростенському, Київському та Чуднівському напрямках, планується створення соціальних торговельних рядів – маленьких ринків, де мешканці прилеглих сіл зможуть реалізовувати власну сільгосппродукцію» - зазначив Сергій Сухомлин.

Також він додав, що сьогодні вже  розробляється план руху приміського транспорту, з урахуванням усіх побажань містян і згодом буде презентовано схему руху маршрутних таксі.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше у центрі міста розмежували автобусні та трамвайні зупинки.

 
Коментарі (0)