ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ жовтні Україна переходить на «зимовий» час

У жовтні Україна переходить на «зимовий» час

У 2017 році переведення годинників відбудеться в ніч з суботи на неділю, 29 жовтня, о 4 годині ранку. Стрілки годинника слід перевести на годину назад, таким чином будемо мати більше часу на сон.
Перехід на зимовий час в 2017 році в Україні відбудеться в неділю, 29 жовтня. Українці переведуть годинник на одну годину назад.
 
Дата переведення годинників на зимовий час в Україні, затверджена постановою Кабміну ще в 1996 році. Відповідно до неї перехід на зимовий час в Україні відбувається щорічно в останню неділю жовтня, на літній - в останню неділю березня.
 
Перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній. Але, незважаючи на зайву годину на сон, організм людини все одно до нового режиму звикає протягом двох тижнів.
 
Перехід на літній і зимовий час вперше ввели в Великобританії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. В СРСР почали переводити стрілки годинника вперше тільки в 1981 році.
 

Зараз понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час. Чи не робить цього в цілому 161 країна, серед яких Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Китай, Росія, Кенія та інші. 

 
Коментарі (0)