ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «зимовому газовому пакеті» не буде Донбасу

У «зимовому газовому пакеті» не буде Донбасу

Після закінчення вчорашніх тристоронніх переговорів у Брюсселі Київ та Росія повідомляють про домовленість щодо дотримання положень зимового контракту між країнами. Яблуком розбрату не стали навіть газові поставки в окупований Донбас.

Вчора відбулися тристоронні переговори між Україною, Російською Федерацією та Євросоюзом щодо газових поставок. Однак, на цій зустрічі питання літнього «газового» пакету не підіймалося, передає «УНН».

Першочергово на обговорення було винесено виконання Москвою та Україною пунктів контракту щодо поставок «блакитного» палива на зимній період, термін якого збігає 31 березня.  Сторони домовились, що поставлений на окуповані території Донбасу газ не буде включений до «зимового пакету». Переговори ж стосовно поставок палива до «ЛНР» та «ДНР» будуть обговорюватись робочими групами у тристоронньому форматі протягом 2 тижнів.

«Ми домовилися, що ті обсяги, які поставлялися і поставляються «Газпромом» в ці регіони, буде винесено «за дужки» і не будуть враховуватися під час визначення обсягу передоплати, за яким в рамках «зимового пакету» здійснюються поставки газу. Це буде предметом окремих обговорень», - сказав Міністр палива та енергетики РФ Олександр Новак.

Літній «газовий» пакет сторони будуть обговорювати наприкінці цього місяця. Торкнуться і питання закачування газу в українські ПСГ.

«Ми також торкнулися питання, що стосується поставок в літній період, закачування газу в підземні сховища. Це питання домовилися обговорити в кінці березня, ще будуть продовжені консультації, але в цілому в рамках виконання мінських угод ми проведемо додаткові консультації на предмет продовження переговорів і поставок в цей період», - сказав російський чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна продовжує закуповувати реверсний газ у Європи. У лютому Київ збільшив імпорт палива через Угорщину.

 
Коментарі (0)