ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУчасникам АТО пропонують вигідні кредити замість пільг та пенсій

Учасникам АТО пропонують вигідні кредити замість пільг та пенсій

Ветерани АТО зможуть скористатись пільговими кредитами на започаткування власного бізнесу. Але зрди цього доведеться відмовитись від земельних ділянок та інших пільг.

Демобілізованим ветеранам АТО пропонуватимуться пільгові кредити під власний бізнес. Про це написав на своїй сторінці в у Facebook Георгій Тука, заступник міністра з питань окупованих територій. Він переконаний, що ветеранам АТО в якості підтримки  і подальшої соціальної адаптації доречнішими будуть кредити для запуску власного бізнесу. Все це надаватиметься взамін пенсій, земельних ділянок або соціальних пільг.

Таке рішення в урядовця з'явилося за підсумками зустрічі з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем. Зокрема, він пише:

"Користуючись досвідом Хорватії, пан Шимонович висловив цікаву думку щодо соціалізації наших захисників після демобілізації. Зокрема, він вважає помилкою Хорватії надання ветеранам певних пільг та пенсій. Така ситуація призвела до виключення ветеранів з соціальної життєдіяльності суспільства і, як наслідок, призвела до негативних наслідків: алкоголізму, насильству і т.д."

Найкращий вихід із ситуації, на думку Шимоновича,— пільгові кредити для відкриття власного бізнесу. Надання державою ветеранам АТО земельних ділянок, стверджує Г.Тука, провальна ідея. Чому? Хлопці, загалом, просто не мають можливостей для будівництва житла. Більшість просто продає ці ділянки, чим вже користуються забудовники, стверджує урядовець.

 

 
Коментарі (0)