ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУчасникам АТО в Запорізькій обл. передадуть у власність 3 тис гектарів земель

Учасникам АТО в Запорізькій обл. передадуть у власність 3 тис гектарів земель

У Запорізькій обл. до Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування учасники АТО подали 4640 заяв на отримання землі. Військовим надали 2993 дозволи на розробку землевпорядної документації для відведення земель площею 3577,04 га.
У Запорізькій області до територіальних органів Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування учасники АТО подали 4640 заяв на отримання земельних ділянок. Військовим надали 2993 дозволи на розробку землевпорядної документації для відведення земель загальною площею 3577,04 га.
 
Безпосередньо до територіальних органів Держгеокадастру Запорізької області подали заяви 3862 учасники АТО. Землевпорядники розглянули 83% отриманих заяв та надали 2634 дозволи на розробку проектів землеустрою на ділянки загальною площею 3381,56 га. З них 159 дозволів на ділянки площею 269,61 га військовикам надано вже з початку цього року.
 
Найбільше земель державної власності учасники АТО отримають для ведення особистого селянського господарства. Під ці потреби 1711 військовим передадуть землі площею 3275,55 га (65% від виданих дозволів). Ще 923 ділянки площею 106 га призначені для ведення садівництва. Після розроблення та затвердження проектів землеустрою 289 військовослужбовців вже завершили процедуру оформлення землі та отримали у власність 276,43 га сільгоспземель.
 
До органів місцевого самоврядування за отриманням землі звернулось 778 учасників АТО. Частині заявників – 359 військовим надали дозволи на розробку проектів землеустрою. Військовослужбовці отримають у розпорядження із земель комунальної власності ділянки площею 195,48  га.
 
Землі, виділені з числа муніципальних, призначені для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд - 250 ділянок або 70% від виданих дозволів, ведення особистого селянського господарства - 107 ділянок, для ведення садівництва - 2 ділянки.  Органи місцевого самоврядування прийняли 105 рішень про передачу у власність земельних ділянок цій категорії громадян площею 52 га.
 
На офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру Запорізької області для учасників АТО працює інтерактивна карта земельних ділянок. Кожен військовослужбовець може власноруч переглянути зарезервовані земельні ділянки, заповнити заяву та відстежувати всі етапи, на яких знаходиться оформлення документації на земельну ділянку.
 
Довідково
 
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства. 

 
Коментарі (0)