ГоловнаВибір редакціїПодіїУчасники АТО Дніпропетровщини отримали у власність понад 4 тис. земельних ділянок

Учасники АТО Дніпропетровщини отримали у власність понад 4 тис. земельних ділянок

На території Дніпропетровської області учасники антитерористичної операції завершили процес оформлення у власність 4 012 земельних ділянок з різним цільовим призначенням.
На території Дніпропетровської області учасники антитерористичної операції завершили процес оформлення у власність 4 012 земельних ділянок з різним цільовим призначенням. Проекти землеустрою затверджені на земельні ділянки загальною площею 7 066,6 гектара. Найбільшу кількість земель надали військовим у Криворізькому районі Дніпропетровської області – 253 земельні ділянки загальною площею 481 гектар.
 
Крім того, учасники антитерористичної операції та члени родин загиблих воїнів отримали 8 803 дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення землі у Дніпропетровській області. Після завершення процедури оформлення військові отримають у власність земельні ділянки загальною площею понад 14,8 тис. гектара.
 
Найбільшу кількість дозволів на розроблення земельної документації учасники АТО отримали у Нікопольському районі Дніпропетровської області – 571 дозвіл на наділи загальною площею 1096,7 гектара.
 
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
 
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.

  

 
Коментарі (0)