ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУгорщина бореться за «Південний потік»

Угорщина бореться за «Південний потік»

Угорщина дала добро на прискорення будівництва «Південного потоку». Відтепер будувати газопроводи у країні зможуть компанії, що не мають відповідної ліцензії на експлуатацію.

Угорський парламент 3 листопада ухвалив закон, що відкриє шлях для будівництва газопроводу «Південний потік». Про це повідомляє агентство dpa.

У документі, що був прийнятий за підтримки депутатів правлячої партії «Фідес» Прем'єр-міністра Віктора Орбана, зазначено, що тепер будувати газопроводи можуть навіть ті компанії, що не мають відповідної ліцензії на експлуатацію.
 
На думку експертів, даний закон орієнтований на угорсько-російську проектну компанію, яка має будувати угорську ділянку «Південного потоку» і контролюється російським «Газпромом».
 
Газогоном газ з Росії має постачатись по дну Чорного моря через Болгарію, Сербію, Угорщину і Словенію до Італії. «Південним потоком» Москва зможе транспортувати газ до Європи, обійшовши територію України.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Президент Болгарії Росен Плевнелієв та Президент Австрії Хайнц Фішер висловили сподівання, що будівництво скандального газопроводу «Південний потік» буде продовжено, а Росія прийме активну участь у його лобіюванні. 
 
Коментарі (0)