ГоловнаКоментаріГазопостачанняУгорщина не відмовиться від «Південного потоку» заради України

Угорщина не відмовиться від «Південного потоку» заради України

Угорщина підтримує Україну, однак, якщо питання торкнеться інтересів країни, вона не відмовиться від будівництва «Південного потоку». Держава має намір підтримувати добрі ділові стосунки з Росією.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що проект «Південний потік» відповідає інтересам країни і він не має наміру відмовлятися від нього, передає РИА Новости.

Відповідна заява пана Орбана з'явилася на тлі обговорення в Європейському союзі нових санкцій проти Росії, які можуть порушити питання енергетичного сектору. Прем'єр Угорщини заявив, що хоча він і підтримує Україну, йому необхідно замислюватися про інтереси країни і він не відмовиться від «Південного потоку».
 
«Якщо газопровід «Південний потік» повинен пройти через нашу країну, щоб підтримати добрі ділові відносини з Росією, то ми, звичайно, за «Південний потік», - заявив він.
 
 
Для реалізації сухопутної частини «Південного потоку» Росія підписала міжурядові угоди з Австрією, Болгарією, Угорщиною, Сербією, Словенією і Хорватією. Однак ЄК визнала ці двосторонні договори такими, що порушують законодавство ЄС, а саме так званий третій енергопакет. 
 
Раніше будівництво газопроводу «Південний потік», який буде проходити повз Україну, підтримали Туреччина, Македонія, Італія, Сербія, Угорщина і Австрія.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українська сторона має сумнів, що будівництво «Південного потоку» дійде до активної фази, сумніваються в цьому і в Європі, однак поки Росія веде переговори з цього питання, Україна ризикує втратити статус транзитера газу.
 
Коментарі (0)