ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУгорщина об'єднає свої газопроводи зі словацькими для реверсу газу

Угорщина об'єднає свої газопроводи зі словацькими для реверсу газу

Угорщина і Словаччина до кінця наступного року об'єднають газопроводи для реверсних поставок газу в Україну.

Угорщина і Словаччина до початку 2015 року збудують систему сполучення газових комунікацій. Це дасть додаткову можливість для реверсних поставок газу Україні. Про це заявив глава угорського МЗС Петер Сійярто, - повідомляють «РИА Новости».

«Я повідомив своїм колегам, що система комунікацій між газопровідними лініями Словаччини та Угорщини буде готова до початку наступного року, що дасть нам додаткову можливість поставляти газ Україні, якщо це буде необхідно», - зокрема, зазначив пан Сійярто.

Зауважимо, раніше Президент України Петро Порошенко підкреслив, що Київ отримав гарантії того, що словацькою стороною будуть забезпечені реверсні постачання газу.

Президент повідомив, що для забезпечення надійності реверсних поставок сторони домовилися про створення робочої групи, яка напрацює систему інтерконекторів.

За його словами, мова йде про розширення співпраці і створення хаба з залученням Словаччини, Польщі та Угорщини, який дозволить зробити газове питання не засобом тиску, а ринковим механізмом.

 
Коментарі (0)