ГоловнаНовини ЖКГПодіїУгорщина оголосила про запровадження надзвичайного стану в енергетиці

Угорщина оголосила про запровадження надзвичайного стану в енергетиці

Уряд Угорщини оголосив про запровадження надзвичайного стану в енергетиці із серпня. Підставою для цього стала енергетична криза, що спостерігається у значній частині Європи
Уряд Угорщини оголосив про запровадження надзвичайного стану в енергетиці із серпня. Підставою для цього стала енергетична криза, що спостерігається у значній частині Європи, про це сказав глава канцелярії прем'єра Гергелі Гуляса під час брифінгу.
 
Відповідне рішення ухвалив уряд Угорщини за підсумками наради міністрів.
 
За словами Гуляса, стало зрозуміло, що для опалювального сезону в Європі не вистачить природного газу, тому уряд ухвалив план із семи пунктів, який набуде чинності із серпня. Угорські газові сховища заповнені на 44%, чого вистачить чверті року.
 
Мета надзвичайної ситуації, за його словами, - "підготовка до енергетичної кризи, зміцнення енергетичної безпеки та захист від зменшення комунальних послуг на тлі подальшого зростання цін на енергоносії".
 
Глава адміністрації угорського прем'єра не виключив, що уряд готується до можливих аварійних відключень. Це може статися, коли газ повністю припиниться, але поки що про це говорити не варто, вважає Гуляс.
 
Країна збільшить внутрішній видобуток газу з 1,5 до 2 мільярдів кубометрів. Наразі газові сховища Угорщини заповнені на 44%, що дозволить забезпечити газом усю країну приблизно на чверть року.
 
До кінця року Угорщина також значно збільшить внутрішнє виробництво бурого вугілля та забороняє експорт енергоносіїв та дров. Уряд і надалі стримуватиме ціни на газ для домогосподарств.
 
Крім того, міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто доручили домовитися про додаткові постачання газу. Нагадаємо, що раніше в Угорщині ввели обмеження щодо продажу бензину на АЗС, щоб захистити громадян від інфляції.
 
Коментарі (0)