ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкладені у 2016 році ЕСКО-контракти демонструють свої результати - Держенергоефективність

Укладені у 2016 році ЕСКО-контракти демонструють свої результати - Держенергоефективність

Укладені у 2016 р. перші ЕСКО-контракти вже демонструють свою результативність, повідомляє прес-служба Агенства Деренергоефективності.
Укладені у 2016 р. перші ЕСКО-контракти вже демонструють свою результативність, повідомляє прес-служба Агенства Деренергоефективності.
 
У Миргородському районі Полтавської області за результатами двох ЕСКО-проектів економія газу склала більше 60%, а коштів – біля 1,3 млн гривень.
 
У Каневі завдяки модернізації освітлення у дошкільному навчальному закладі економія витрат на електроенергію сягнула 70 відсотків.
 
«У результаті маємо чимале зменшення енергоспоживання та заощаджені кошти, які залишаються у місцевих бюджетах і стимулюють подальший розвиток енергосервісу. При цьому, активізується малий і середній бізнес, зростають виробничі потужності у сфері енергоефективності та збільшується кількість нових робочих місць», - пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
Сторони нещодавно підписаних ЕСКО-договорів також очікують на значний результат. Наприклад, за 6-ма проектами з енергосервісу у навчальних закладах Баришівського району (Київщина) передбачається економія витрат на теплову енергію до 5 млн грн за рік.
 
Про перспективи ЕСКО в українських містах розповідали представники місцевої влади та інвестори на IV Форумі енергоефективного партнерства.
 

"Якщо зарубіжні компанії побачать успішність ЕСКО-проектів в Україні та швидке повернення інвестицій, то зайдуть на цей ринок і вирішать питання із капіталовкладеннями, особливо у глибинну термомодернізацію будівель, що дає економію енергоспоживання на рівні 50% і більше" - вважають в Агенстві Держенергоефективності. 

 
Коментарі (0)